Rijswijks Jeugtheater sinds 1974 actief

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam "De Sprookjeskinderen". Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers vanaf 4 jaar. De laatste decennia hebben de spelers van het RJT vele spetterende musicals gespeeld, onder andere in de Rijswijkse Schouwburg.

De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger samenleving. Musical spelen verenigt jong en oud en het ontroert een breed publiek. De deuren van het RJT staan wijd open voor iedereen die interesse heeft in theater. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit, sociale samenhang, cultureel burgerschap en zelfs aan de culturele activering van de stad en provincie.

Het RJT biedt musicallessen aan iedereen vanaf 4 jaar. Spelers repeteren één keer per week en de lessen worden gegeven door professionele zang-, dans- en toneeldocenten. Naast kleine presentaties in onze eigen lesruimte voeren onze spelers ieder jaar drie verschillende musicals op in de Rijswijkse Schouwburg.

 

Vrijwilligers zijn altijd welkom!

Bij de voorbereiding van iedere voorstelling en iedere musical zijn vrijwilligers betrokken. Dat zijn vaak ouders van leerlingen, maar er zijn ook andere mensen betrokken die affiniteit met theater hebben. Deze vrijwilligers zijn net zo belangrijk voor het RJT als onze spelers en onze docenten! Zij bouwen de decors, ze maken de rekwisieten, ze maken de kostuums en ze promoten onze mooie musicals.

Als vrijwilliger bij het RJT maak je plezier, leer je van anderen én krijg je een vrijkaartje voor een musical naar keuze.

Interesse? Of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in.

01

Het bestuur

Esther Dol

Esther Dol

Voorzitter en contactpersoon opleiding
Robert

Robert van der Sprong

Penningmeester
foto Marcel (1)

Marcel Versteeg

Secretaris en contactpersoon NuRT
sander van der brugge

Sander van der Brugge

Contactpersoon zaterdaggroep en huisvesting
Petra Nyples

Petra Nypels

Contactpersoon kids, kopgroep, musicalkoor & vrijdaggroep en huisvesting
Michael Kuijpers

Michael Kuijpers

PR