RJT logo

Het RJT presenteert School of Rock!

Audities: Pinkstermaandag 29 mei (10.00 tot 21.00 uur), dinsdag 30 mei (16.00 tot 21.00 uur) en woensdag 31 mei (16.00 tot 21.00)

Voorstellingen: 10 & 11 februari 2024 in de Rijswijkse Schouwburg

Regie: Pepijn Jehee
Muzikale leiding: Koen Both
(Het artistiek wordt nog aangevuld met een choreograaf)
Orkestleider: Carly Bakker

Welkom!
We zijn ontzettend trots dat we in 2024 de musical School of Rock op de planken mogen brengen. Tot nu toe is de voorstelling nog niet in Nederland gespeeld. Dus dit is een unieke kans voor iedereen die altijd al eens in deze rockende voorstelling heeft willen spelen!
Hierbij een heleboel informatie over de productie. Hopelijk heb je, na het lezen ervan, zin om je aan te melden voor de audities.
Als je nog vragen hebt, stuur dan gerust een mail naar: petra.nypels@rijswijksjeugdtheater.nl

Het verhaal van School of Rock:
Gebaseerd op de hit-film, volgt deze heerlijke musical Dewey Finn, een geflopte wannabe rock star, die wat wil bijverdienen door zich voor te doen als invaldocent op een chique prive-school. Daar verandert hij een klas brave leerlingen in een rock band. Terwijl hij zijn klas de werkelijke betekenis van rock leert, valt Dewey voor het strenge schoolhoofd en helpt hij haar haar wilde kant herontdekken.

Repetities:
We starten de repetitieperiode met een bijeenkomst op zondagochtend 2 juli. Daarna zullen er vanaf 3 september wekelijks repetities plaatsvinden. M.u.v. 15 oktober (herfstvakantie), 24 en 31 december (kerstvakantie) (op 22 oktober én 7 januari is er wél repetitie). De repetities zullen, in de regel, in de periode van september t/m december plaatsvinden van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf januari van 10.00 tot 14.00 uur. Let op, je hoeft waarschijnlijk niet bij alle repetities aanwezig te zijn, of je hoeft er niet altijd de hele repetitie te zijn. Uiteraard proberen we dat van te voren te laten weten, maar helaas weten we dat, o.a. i.v.m. ziekte van spelers de planning soms op het laatste moment moet worden omgegooid. We vragen dan ook dat je in principe op zondagochtend beschikbaar bent. Het spreekt voor zich dat je, als je aan de voorstelling mee doet, ook het gehele voorstellingsweekend (10 & 11 februari) beschikbaar bent.

Audities:
De audities vinden plaats op Pinkstermaandag 29 mei (10.00 tot 21.00 uur), dinsdag 30 mei (16.00 tot 21.00 uur) en woensdag 31 mei (16.00 tot 21.00) in onze vaste oefenruimte in Rijswijk.

Alle auditanten doen een individuele zangauditie en mogelijk ook een groepszangauditie. Daarnaast zullen de meesten ook een individuele spelauditie doen.
Daarnaast vragen we de instrumentalisten (Dewey, Zack, Lawrence, Freddy en Katie) van te voren een filmpje op te nemen waarop ze hun instrument bespelen. Let op! De deadline voor dit filmpje ligt eerder dan het sluiten van de ‘algemene’ audities.

Aanmelden voor de audities kan tot en met 23 mei.

De deadline voor het insturen voor het filmpje voor de instrumentalisten is uiterlijk 22 mei

Meer informatie over wat je precies moet voorbereiden voor de auditie ontvang je, als je je hebt aangemeld.

Wie zoeken we?

Volwassen Cast:

DEWEY FINN Rock Tenor (B2-A5), speelleeftijd: 25-40
Een over-ambitieuze, geobsedeerde maar geflopte wannabe rock star. Een zeer energieke en komische rol. Improvisatievaardigheden zijn een pré. Moet goed (elektrische) gitaar kunnen spelen

ROSALIE MULLINS Sopraan (A3-D6), speelleeftijd: 25-40
Een gespannen en zeer strenge directrice van een elite school. Gedreven door succes en prestige. Maar diep van binnen schuilt er een rock-'n-roll-chick in haar. Sopraan met operakwaliteiten en een sterke belt.

NED SCHNEEBLY (ook onderdeel van het ensemble) Bariton (C3-F#4), speelleeftijd: 25-40
Inval-leerkracht en voormalig bandlid van Dewey’s band. Ned heeft besloten ‘verstandig te worden’ en heeft zijn droom om rocklegende te worden opgegeven..
Hij zit onder de plak bij zijn partner Patty. Bijvoorkeur een rock-stem.

PATTY DI MARCO (ook onderdeel van het ensemble) Mezzo-Sopraan (B3-E5), speelleeftijd: 25-40
De liefhebbende maar dominante partner van Ned. Ze weet wat ze wil, en dat is Dewey weg hebben. Sterke belt stem.

VOLWASSENEN ENSEMBLE
Het volwassenen ensemble vervult de rollen van de ouders en de leraren en de overige (kleine) rollen. De ensembleleden moeten goed kunnen toneelspelen en zingen. Dansen is niet perse noodzakelijk, maar je moet wel lekker kunnen bewegen. Enkele ensemblerollen zijn geschikt voor de speelleeftijd van 20+, voor de meeste ensemblerollen zoeken we spelers met een speelleeftijd van 25+.

Kinder Cast:

Voor alle kinderrollen zoeken we kinderen met een speelleeftijd van 12 – 18 jaar (voortgezet onderwijs). Van alle kinderen wordt verwacht dat ze goed kunnen toneelspelen en zingen en behoorlijk kunnen dansen (uitgezonderd kinderen die mobiel beperkt zijn). We hopen de rollen zo divers mogelijk in te vullen. Alle kinderrollen staan voor iedereen open, ongeacht gender.

INSTRUMENTALISTEN & SOLISTEN
De leerlingenband gaat live spelen op het podium. We zijn daarom op zoek naar kinderen die hun instrument goed spelen, noten kunnen lezen en in staat zijn om de nummers (grotendeels) zelfstandig in te studeren. Daarnaast zijn we op zoek naar een paar ijzersterke (zang) solisten.

ZACK – (ELEKTRISCHE) GITAAR. Voelt zich niet gehoord door zijn vader, met (een nog onontdekte) passie voor muziek. Pop/Rock zanger die echt goed gitaar moet kunnen spelen i.v.m. een paar serieuze ‘guitar-shredding’ solo’s..

LAWRENCE – PIANO/KEYBOARD. Een verlegen jongen, maar een genie op de piano. Dewey helpt hem uit z’n schulp te kruipen. Pop/ Rock zanger die goed piano kan spelen.

FREDDY - DRUMS. Freddy bruist van de energie. Een SUPER goede drummer met een sterke persoonlijkheid. Pop / Rock stem.

KATIE - BASGITAAR. Energiek, enthousiast , zelfverzekerd, met gevoel voor ritme als een vis in het water in de band. Pop / Rock stem.

TOMIKA - Nieuw op school. Zo verlegen dat ze bijna niet praat. Tot ze de moed gevonden heeft haar mond open te doen. En dan blaast ze iedereen omver. Hele sterke Pop/Rock/Gospel stem.

SUMMER - Slimste meisje van de klas. Ambitieus en zeer georganiseerd. Zeer goede actrice met Pop stem.

KINDER ENSEMBLE
Het kinder ensemble vervult alle overige kinderrollen en staat centraal in de voorstelling. Naast de hierboven genoemde rollen, bestaat de klas nog onder andere uit: stylist Billy, de achtergrondzangeressen Shonelle en Marcy, technicus Mason, bewaker James en roadies Sophie en Madison. Zoals gezegd, wordt er van alle kinderen verwacht dat ze goed kunnen toneelspelen en zingen en behoorlijk kunnen dansen (uitgezonderd kinderen die mobiel beperkt zijn).

Kosten:

De spelersbijdrage voor deze productie bedraagt €409,50.

Ik heb interesse! Wat nu?

1. Meld je aan voor de audities, door dit formulier in te vullen: https://forms.gle/mHsRrJWYWop7ReC47 Doe dit uiterlijk 23 mei.(Let op: de deadline voor het inleveren van de filmpjes voor de instrumentalisten is een dag eerder op 22 mei.)
2. Je ontvangt daarna de nodige informatie om je auditie voor te bereiden.
3. Een paar dagen voor de auditie krijg je een uitnodiging met tijdstip voor de auditie. Het kan ook zijn dat we je vragen nog een keer terug te komen voor een zg. ‘çallback’.

Als je vragen hebt, stuur dan gerust een mail aan: petra.nypels@rijswijksjeugdtheater.nl

Productie Crew:

Een voorstelling bestaat niet alleen uit spelers! Om een geweldige voorstelling neer te kunnen zetten is er hulp nodig voor het maken van decors, het maken en verzamelen van kleding en rekwisieten, reclame maken en nog veel meer. We rekenen daarbij op de inzet van alle spelers in de cast (en/of hun ouders).