RJT logo

Voorstellingen

Voorstellingen

Elk jaar spelen de verschillende groepen van het Rijswijks Jeugdtheater een voorstelling. De Zaterdaggroep bereidt een musical voor die wordt opgevoerd in het voorjaar, rond maart. De Vrijdaggroep speelt een musical in het najaar, rond november. En NuRT speelt altijd rond februari. Iedere musical wordt drie keer opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg. De laatste jaren hebben de musicalgroepen spetterende musicals gespeeld zoals Alice in Wonderland, Kruimeltje, Peter Pan, De Betovering van Belle en het Beest, Koning van Katoren, Sound of Music, Annie, Shrek, Pinokkio, Assepoester, High School Musical, Footloose, Josephs technicolour dreamcoat en The Wiz. De Woensdaggroep speelt aan het eind van het jaar een musical op locatie en het Theaterlab speelt een theatervoorstelling op locatie. En natuurlijk niet te vergeten de voorstelling van ROT. Kaarten voor deze voorstellingen zijn te bestellen via onze ticketshop

 

Kom op 16, 17 en/of 24 november naar: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Deze musical, geschreven door Harrie Geelen met muziek van Joop Stokkermans, is een moderne bewerking van de beroemde gelijknamige televisieserie uit 1972 die heel Nederland aan de buis gekluisterd hield. De kinderen van het stadje Hamelen worden door de rattenvanger meegelokt naar een wonderlijk  land, vol koninginnen, heksen, prinsen, dwergen en rijksambtenaren. De liedjes, die velen nog bekend in de oren zullen klinken, worden begeleid door een live orkest. Kortom: een feest voor jong en ouder…met live-orkest.

 

Kom op 14, 15 en/of 26 februari naar: Our House

OUR HOUSE vertelt het verhaal van de jonge Joe, die een kleine misdaad begaat om indruk te maken op het meisje van zijn dromen. Als de politie opdoemt, staat hij voor een dilemma: wegrennen of blijven? Op dat moment splitst het verhaal zich in tweeën en zijn we getuige van de gevolgen van beide keuzes. Welk pad brengt Joe uiteindelijk geluk? De muziek is van de bekende Britse ska-band Madness, met nummers als It Must Be Love, House Of Fun, Baggy Trousers en uiteraard Our House. Met ons live-orkest swingen we de pan uit!

 

Kom op 28, 29 maart en/of 5 april naar: Sneeuwwitje

Deze betoverende musical - gebaseerd op de musical van Studio 100 - vertelt het verhaal van prinses Sneeuwwitje en haar gemene stiefmoeder, die er alles aan doet om de mooiste van het land te zijn. Op een dag is het paleis in rep en roer, als de stiefmoeder een knappe, jonge prins uitnodigt omdat ze met hem wil trouwen. Maar als de prins en de prinses elkaar tegenkomen in de tuin, begint er een spannend en romantisch verhaal… Met live orkest!