RJT logo
Dinsdag19:30 - 22:00€ 350,00

NuRT 18-30

RJT-spelers die de leeftijd van 18 bereiken, kunnen doorstromen naar de jongerengroep NuRT. Ze kunnen meespelen tot hun 30e

 

De leerlingen doen zo veel mogelijk alles zelf: het decor, de kleding, de grime, de kapsels en de organisatie. Jaarlijks wordt één grote musical 3 avonden opgevoerd onder leiding van het professionele artistiek team, meestal in de Rijswijkse Schouwburg.

 

NuRT speelde tot nu toe musicals als Fame, Ja Zuster, Nee Zuster, AIDA, Wat Zien Ik?!, Grease, Kiss me Kate, West Side Story, Chicago, RENT, Les Misérables, FAUST, Urinetown, Hairspray en Footloose.

 

  • De repetities vinden plaats in het gebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3a, Rijswijk
  • Deelname uitsluitend via auditie
  • Het productie jaar wordt afgesloten met een eindvoorstelling in de Rijswijkse Schouwburg
  • De contributie voor een seizoen bedraagt €350

Docenten

DSC_0064

Irene Borst

Docent Zang

email:irene.borst@sixbase.nl/rjt

Irene is opgeleid op de Frank Sanders Akademie. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk. Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen. In Avro’s Op zoek naar Mary Poppins eindigde ze als vierde, waarna ze in de gelijknamige musical speelde als understudy van de beroemdste nanny ooit. Naast de musicallessen bij het Rijkswijks Jeugd Theater doet ze freelance projecten. Ze is artistiek begeleider van (musical) theaterprojecten in het onderwijs en geeft zangles.

DSC_0048

Renske Hoeksema

Docent Dans & Regie

email:renske.hoeksema@sixbase.nl/rjt

Renske is als choreograaf aan het RJT verbonden, waar ze de regie voert over NuRT, de jongerengroep. Renske volgde de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Vervolgens was ze ruim 10 jaar in het theater te zien in Mamma Mia!, Rembrandt, de musical, Kuifje, Assepoester, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Shrek. Naast haar uitvoerende werkzaamheden in de musical was ze ook vaak als dance captain bij de voorstellingen betrokken. Hier werd het zaadje voor het lesgeven en doorgeven van haar ‘theatergekte’ al geplant. Na jaren zelf op de planken te hebben gestaan, is ze nu werkzaam als freelance theaterprofessional, geeft ze diverse musical workshops, werkt ze als regisseur/choreograaf bij Muziektheater Roes in Breda en ondersteunt en assisteert bij diverse trainingen in het bedrijfsleven als trainingsacteur.