Musical 12 - 18 jaar

Een jaar lang lekker bezig zijn met spel, zang en dans en toewerken naar een eindvoorstelling. We bieden alle kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar de mogelijkheid om te schitteren in een musical. Onder de hand leren ze zich te ontwikkelen in spel, zang en dans. Zo leggen ze hun (eerste) theaterbasis. Bovendien worden ze gestimuleerd om hun eigen creativiteit te ontplooien, zowel individueel als in samenspel met anderen. Voor kinderen tussen de 14 en de 18 is er de Woensdaggroep. Voor deze groep hoef je geen auditie te doen. 

Naast de Woensdaggroep kent het RJT nog 2 Schouwburg Musical groepen. Deze groepen voor gevorderde musicalspelers sluiten hun productiejaar af met 3 voorstellingen in de Rijswijkse Schouwburg. De Zaterdaggroep (12-18) bereidt een musical voor die wordt opgevoerd in het voorjaar, rond maart. De Vrijdaggroep (12-18) speelt een musical in het najaar, rond november. De laatste jaren hebben de Schouwburg Musical groepen spetterende musicals gespeeld zoals Alice in Wonderland, Kruimeltje, Peter Pan, De Betovering van Belle en het Beest, Koning van Katoren, Sound of Music, Annie, Shrek, Pinokkio, Assepoester, High School Musical, Joseph and the technicolour dreamcoat en The Wiz. Alle groepen krijgen les in de drie disciplines; dans, theater en zang. In de Schouwburg Musical groepen is beperkt instroom mogelijk en uitsluitend na auditie.

• De repetities vinden plaats in het gebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3a, Rijswijk.

• De woensdaggroep start in september en gaat door tot eind juni. Tussentijds instromen (zonder auditie) is mogelijk tot de kerstvakantie (daarna uitsluitend in overleg).

• De Schouwburg Musical groepen hebben afwijkend seizoen, instroom is uitsluitend mogelijk na auditie

• Alle groepen sluiten het seizoen af met een voorstelling. De Schouwburg Musical groepen spelen in de Rijswijkse Schouwburg. De Woensdaggroep speelt op een andere locatie.

Kaarten voor de Schouwburg Muscial groepen zijn te bestellen bij de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten voor de Woensdaggroep en andere groepen zijn te bestellen via onze ticketshop. 

Vrijdaggroep-2
Woensdag 14-18 jaar18.45 - 20.45Vrijdag productiegroep 12 - 18 jaar16.30 - 18.30Zaterdag productiegroep 12 - 18 jaar11.00 - 13.00€ 350,00

Docenten

DSC_0062

Koen Both

Docent zang Vrijdaggroep

email: koen.both@rijswijksjeugdtheater.nl

Koen is zangdocent en heeft binnen het Rijswijks Jeugdtheater de RJT Vocals (musicalkoor) opgezet. Van kinds af aan is hij bezig met musicals. Vanaf meezingen met een video tot aan daadwerkelijk op het toneel staan. Hij heeft een paar jaar musical gestudeerd, maar uiteindelijk heeft hij toch de keuze gemaakt voor muziekdocent. Daarom heeft hij de overstap gemaakt naar het conservatorium van Rotterdam en de opleiding docent muziek gevolgd. Koen werkt op twee middelbare scholen als muziekdocent en heeft zijn eigen bedrijfje: Both Music. Hiermee geeft hij privéles, workshops en soms treedt hij zelf op.

DSC_0064

Irene Borst

Docent Zang Zaterdaggroep

email: irene.borst@rijswijksjeugdtheater.nl

Irene is opgeleid op de Frank Sanders Akademie. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk. Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen. In AVRO’s Op zoek naar Mary Poppins eindigde ze als vierde, waarna ze in de gelijknamige musical speelde als understudy van de beroemdste nanny ooit. Naast de musicallessen bij het Rijswijks Jeugdtheater doet ze freelance projecten. Ze is artistiek begeleider van (musical) theaterprojecten in het onderwijs en geeft zangles.

image001

Wincky Hoedt

Choreograaf Zaterdaggroep

email: wincky.hoedt@rijswijksjeugdtheater.nl

Wincky is dansdocent bij RJT en heeft zijn dansopleiding gedaan bij The European School of Jazzdance/Amsterdam en het Dance Theatre of Harlem/New York. Tijdens zijn danscarrière gaf hij ook al les aan beroepsopleidingen. Zijn eigen stichting CADT (http://www.cadt.nl) overkoepelt een dansschool in Baarn: Indigo Jazz. Wincky was één van de Barry Stevens Dansers en werkte verschillende siezoenen voor Joop van den Ende. Tot zijn leerlingen behoren onder andere Adèle Bloemendaal, Angela Schijf, Karin Bloemen, Sylvana Simons, Manouk van der Meulen en Fabienne de Vries. Wincky is een gepassioneerde docent die zijn leerlingen inspireert en tot topprestaties weet te brengen.

DSC_0052

Eline Jansen

Choreograaf Vrijdaggroep

email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl

Eline Jansen Docent woensdag email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl Eline werkt als dansdocent en als speldocent bij het Rijswijks Jeugdtheater. Buiten het RJT werkt ze als straattheaterartiest, denk daarbij aan steltloopacts, animatie en presentatie. Het allerleukst aan theatermaken vindt ze verwondering creëren en dat doet ze het liefst samen met bevlogen collega's. Bij het RJT zijn het de kinderen, de collega's en al die vrijwilligers samen, waardoor het voor haar zo'n fijne plek is om te werken.

DSC_0054

Pepijn Jehee

Docent drama en regie Vrijdaggroep en Zaterdaggroep

email: pepijn.jehee@rijswijksjeugdtheater.nl

Pepijn Jehee Docent vrijdaggroep email: pepijn.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl Pepijn werkt als regisseur bij verschillende groepen van het RJT. Als kind had Pepijn de droom om de nieuwe presentator van het kinderprogramma Telekids te worden, maar deze droom veranderde na het zien van de musical Aïda, toen hij in groep 5 zat. De magie van theater, daar werd Pepijn gelukkig van. Met zijn bedrijf ‘Jehee Vertelt’ ontwikkelt Pepijn familievoorstellingen en evenementen rondom verhalen uit de klassieke jeugdliteratuur en hebben zijn voorstellingen op meerdere theaterfestivals gestaan, zoals het Delft Fringe Festival & het sprookjesfestival. Op dit moment is Pepijn aan het afstuderen aan de HKU als docerend theatermaker en heeft hij stage gelopen bij Herman van Veen, Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) & Theater Totaal