Groepen

Vrijdaggroep-2

Vrijdaggroep en Zaterdaggroep

Kinderen van 12 jaar die de opleiding bij het RJT hebben gevolgd, kunnen auditie doen voor de Vrijdaggroep en de Zaterdaggroep. Dit zijn de twee groepen die een grote musical voorbereiden. Deze worden opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg.

Het is niet gebruikelijk dat nieuwe leerlingen direct meedoen met de Vrijdaggroep of de Zaterdaggroep, maar het komt een enkele keer voor. Er is dan een auditie voor extra instroom.

Vrijdag16:30-18:30Zaterdag10:00-12:00

Docenten

DSC_0062

Koen Both

Docent zang Vrijdaggroep

email: koen.both@rijswijksjeugdtheater.nl

Koen is zangdocent en heeft binnen het Rijswijks Jeugdtheater de RJT Vocals (musicalkoor) opgezet. Van kinds af aan is hij bezig met musicals. Vanaf meezingen met een video tot aan daadwerkelijk op het toneel staan. Hij heeft een paar jaar musical gestudeerd, maar uiteindelijk heeft hij toch de keuze gemaakt voor muziekdocent. Daarom heeft hij de overstap gemaakt naar het conservatorium van Rotterdam en de opleiding docent muziek gevolgd. Koen werkt op twee middelbare scholen als muziekdocent en heeft zijn eigen bedrijfje: Both Music. Hiermee geeft hij privéles, workshops en soms treedt hij zelf op.

DSC_0064

Irene Borst

Docent Zang Zaterdaggroep

email: irene.borst@rijswijksjeugdtheater.nl

Irene is opgeleid op de Frank Sanders Akademie. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk. Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen. In AVRO’s Op zoek naar Mary Poppins eindigde ze als vierde, waarna ze in de gelijknamige musical speelde als understudy van de beroemdste nanny ooit. Naast de musicallessen bij het Rijswijks Jeugdtheater doet ze freelance projecten. Ze is artistiek begeleider van (musical) theaterprojecten in het onderwijs en geeft zangles.

image001

Wincky Hoedt

Choreograaf Zaterdaggroep

email: wincky.hoedt@rijswijksjeugdtheater.nl

Wincky is dansdocent bij RJT en heeft zijn dansopleiding gedaan bij The European School of Jazzdance/Amsterdam en het Dance Theatre of Harlem/New York. Tijdens zijn danscarrière gaf hij ook al les aan beroepsopleidingen. Zijn eigen stichting CADT (http://www.cadt.nl) overkoepelt een dansschool in Baarn: Indigo Jazz. Wincky was één van de Barry Stevens Dansers en werkte verschillende siezoenen voor Joop van den Ende. Tot zijn leerlingen behoren onder andere Adèle Bloemendaal, Angela Schijf, Karin Bloemen, Sylvana Simons, Manouk van der Meulen en Fabienne de Vries. Wincky is een gepassioneerde docent die zijn leerlingen inspireert en tot topprestaties weet te brengen.

DSC_0052

Eline Jansen

Choreograaf Vrijdaggroep

email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl

Eline Jansen Docent woensdag email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl Eline werkt als dansdocent en als speldocent bij het Rijswijks Jeugdtheater. Buiten het RJT werkt ze als straattheaterartiest, denk daarbij aan steltloopacts, animatie en presentatie. Het allerleukst aan theatermaken vindt ze verwondering creëren en dat doet ze het liefst samen met bevlogen collega's. Bij het RJT zijn het de kinderen, de collega's en al die vrijwilligers samen, waardoor het voor haar zo'n fijne plek is om te werken.

DSC_0054

Pepijn Jehee

Docent drama en regie Vrijdaggroep en Zaterdaggroep

email: pepijn.jehee@rijswijksjeugdtheater.nl

Pepijn Jehee Docent vrijdaggroep email: pepijn.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl Pepijn werkt als regisseur bij verschillende groepen van het RJT. Als kind had Pepijn de droom om de nieuwe presentator van het kinderprogramma Telekids te worden, maar deze droom veranderde na het zien van de musical Aïda, toen hij in groep 5 zat. De magie van theater, daar werd Pepijn gelukkig van. Met zijn bedrijf ‘Jehee Vertelt’ ontwikkelt Pepijn familievoorstellingen en evenementen rondom verhalen uit de klassieke jeugdliteratuur en hebben zijn voorstellingen op meerdere theaterfestivals gestaan, zoals het Delft Fringe Festival & het sprookjesfestival. Op dit moment is Pepijn aan het afstuderen aan de HKU als docerend theatermaker en heeft hij stage gelopen bij Herman van Veen, Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) & Theater Totaal