Dinsdag20:00 - 22:00

Jongeren 18-25

RJT-kinderen die de leeftijd van 18 bereiken, kunnen doorstromen naar de jongerengroep NuRT. Ze kunnen meespelen tot hun 25e. Soms is er plek voor nieuwe instroom.

De leerlingen doen zo veel mogelijk alles zelf: het decor, de kleding, de grime, de kapsels en de organisatie. Jaarlijks wordt één grote musical 3 avonden opgevoerd onder leiding van een professioneel artistiek team, meestal in de Rijswijkse Schouwburg.

 

NuRT speelde tot nu toe musicals als Fame, Ja Zuster, Nee Zuster, AIDA, Wat Zien Ik?!, Grease, Kiss me Kate, West Side Story, Chicago, RENT, Les Misérables, FAUST, Urinetown en Hairspray.

Repetities: dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3a, Rijswijk.

Contributie:  317,50 euro per productie

Docenten

DSC_0064

Irene Borst

Zangdocent

email:irene.borst@rijswijksjeugdtheater.nl

Irene is opgeleid op de Frank Sanders Akademie. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk. Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen. In Avro’s Op zoek naar Mary Poppins eindigde ze als vierde, waarna ze in de gelijknamige musical speelde als understudy van de beroemdste nanny ooit. Naast de musicallessen bij het Rijkswijks Jeugd Theater doet ze freelance projecten. Ze is artistiek begeleider van (musical) theaterprojecten in het onderwijs en geeft zangles.

DSC_0048

Renske Hoeksema

Choreograaf & regie

email:renske.hoeksema@rijswijksjeugdtheater.nl

Renske is als choreograaf aan het RJT verbonden, waar ze de regie voert over NuRT, de jongerengroep. Renske volgde de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Vervolgens was ze ruim 10 jaar in het theater te zien in Mamma Mia!, Rembrandt, de musical, Kuifje, Assepoester, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Shrek. Naast haar uitvoerende werkzaamheden in de musical was ze ook vaak als dance captain bij de voorstellingen betrokken. Hier werd het zaadje voor het lesgeven en doorgeven van haar ‘theatergekte’ al geplant. Na jaren zelf op de planken te hebben gestaan, is ze nu werkzaam als freelance theaterprofessional, geeft ze diverse musical workshops, werkt ze als regisseur/choreograaf bij Muziektheater Roes in Breda en ondersteunt en assisteert bij diverse trainingen in het bedrijfsleven als trainingsacteur.