RJT-logo2
WoensdagNiveau 1 - 13:30 tot 15:00 uurNiveau 2 - 15:15 tot 16:45 uurMini-musicalgroep - 17:00 tot 18:30 uur

De opleiding

De weg naar een eerste musical

Leerlingen van 9 tot 12 jaar volgen de Opleiding van het RJT. Alle kinderen krijgen iedere week les in drie verschillende musicaldisciplines: drama, zang en dans. In de filosofie van het RJT is het belangrijk om kinderen stapsgewijs voor te bereiden op de voorstellingen. Daarom bieden we lessen op drie niveaus. Zo kunnen alle spelers op hun eigen niveau meedoen en plezier hebben. We kijken bij ieder kind wat het beste bij hem of haar past. Dat kan zijn: Niveau 1, Niveau 2 of de Mini-musicalgroep. Ervaring voor het eerste jaar is niet noodzakelijk. Mocht een kind ervaring hebben, dan bestaat er een mogelijkheid om in Niveau 2 of in de Mini-musicalgroep in te stromen. In dat geval ontvangen we samen met het inschrijfformulier graag een overzicht van de lessen en optredens van uw kind. De docent kan uw kind vragen om auditie te doen.

  • We beginnen ieder jaar in september en gaan door tot eind juni. Tussentijds instromen is niet mogelijk.
  • Bij aanvang van de eerste les van het nieuwe seizoen houden de docenten een korte introductie over het komende seizoen.
  • Meekijken met een les kan één keer per jaar. Dat is de les na de kerstvakantie.

De lessen zijn op woensdag in het gebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3a, Rijswijk. Niveau 1 van 13.30 tot 15.00 uur
Niveau 2 van 15.15 tot 16.45 uur
Mini-musicalgroep van 17.00 tot 18.30 uur.

Presentatie en minimusical
De opleidingsgroepen verzorgen een eindpresentatie of een minimusical. Ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Verslag
Iedere leerling krijgt aan het einde van het opleidingsjaar een observatieverslag. Daarin geven de docenten een beeld van de ontwikkeling van uw kind. Ook staat hier het advies in voor plaatsing in het volgende jaar: Niveau 1, Niveau 2 of de Mini-musicalgroep.

Doorstroom
Als een kind 12 jaar is, doet hij of zij in juni mee aan de doorstroomworkshop. Dit is een auditie voor de productiegroepen van het Rijswijks Jeugdtheater. De docenten beoordelen dan of het kind doorgaat naar het RJT-lab, de Woensdaggroep, de Vrijdaggroep of de Zaterdaggroep.

Contributie
De contributie van de opleiding bedraagt 295 euro per jaar (september t/m juni)

Docenten

DSC_0050

Arjos Pronk

Regiedocent

email:arjos.pronk@rijswijksjeugdtheater.nl

Arjos geeft dramalessen bij het Rijswijks Jeugd Theater. Als kind vond hij het al geweldig om in een personage te duiken en zijn fantasie de vrije loop te laten. Nu hij ouder is, doet hij dat nog regelmatig door naar het theater en de film te gaan. Theater maken is van jongsafaan zijn passie en uitlaatklep. Eerst met een verkleedkist, later met dramalessen en voorstellingen. Het leuke van het lesgeven vindt Arjos de vorderingen die de kinderen maken en zien hoe kinderen ‘groeien’ in hun rollen. Naast het lesgeven heeft hij zijn eigen theaterbedrijf, is make-up artist en entertainer. Hij schrijft, speelt en regisseert zijn (eigen) theaterstukken.

DSC_0062

Koen Both

Zangdocent

email:koen.both@rijswijksjeugdtheater.nl

Koen is zangdocent en heeft binnen Rijswijks Jeugd Theater het RJT Musicalkoor opgezet. Van kinds af aan is hij bezig met musicals. Vanaf meezingen met een video tot daadwerkelijk op het toneel staan. Uiteindelijk heeft hij een paar jaar musical gestudeerd, maar uiteindelijk toch de keus gemaakt voor muziekdocent. Daarom heeft hij de overstap gemaakt naar het conservatorium van Rotterdam en de opleiding Docent Muziek gevolgd. Koen werkt op twee middelbare scholen als muziekdocent en heeft zijn eigen bedrijfje: Both Music. Hiermee geeft hij privéles, workshops en soms treedt hij zelf op.