01

Opgericht in 1974

Het Rijswijks Jeugdtheater biedt musicallessen aan kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar. Leerlingen repeteren één keer per week en de lessen worden gegeven door professionele zang-, dans- en toneeldocenten. Naast kleine presentaties in onze eigen lesruimte voeren onze leerlingen ieder jaar drie verschillende musicals op in de Rijswijkse Schouwburg.

De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger samenleving. Musical spelen verenigt kinderen en jongeren en het ontroert een breed publiek. De deuren van het Rijswijks Jeugdtheater staan wijd open voor kinderen en jongeren die interesse hebben in theater. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit, sociale samenhang, cultureel burgerschap en zelfs aan de culturele activering van de stad en provincie.

 

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam De Sprookjeskinderen. Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers van tussen de 4 en 24 jaar. De laatste decennia hebben de leerlingen van het RJT vele spetterende musicals gespeeld.

Vrijwilligers

Bij de voorbereiding van iedere voorstelling en iedere musical zijn vrijwilligers betrokken. Dat zijn vaak ouders van leerlingen, maar er zijn ook andere mensen betrokken die affiniteit met theater hebben. Deze vrijwilligers zijn net zo belangrijk voor het RJT als onze leerlingen en onze docenten! Zij bouwen de decors, ze maken de rekwisieten, ze maken de kostuums en ze promoten onze mooie musicals.

Als vrijwilliger bij het RJT maak je plezier, leer je van anderen én krijg je een vrijkaartje voor de musical waar jouw kind in meespeelt.

Interesse? Of heb je een vraag? Vul dan s.v.p. het contactformulier in.

Het bestuur

Esther Dol

Esther Dol

VoorzitterContactpersoon opleiding
Bianca Lanza

Bianca Lanza

Vice-voorzitter
vacature

Anita ten Dam

Penningmeester
vacature

Marcel Versteeg

SecretarisContactpersoon NuRT
Petra Nyples

Petra Nypels

Contactpersoon kids, kopgroep, musicalkoor & vrijdaggroep
Michael Kuijpers

Michael Kuijpers

PR
Bianca Lanza

Bianca Lanza

Fondsenwerving
sander van der brugge

Sander van der Brugge

Contactpersoon zaterdaggroep & opleiding