Musicals in de Rijswijkse Schouwburg
De Zaterdaggroep bereidt een musical voor die wordt opgevoerd in het voorjaar. De Vrijdaggroep speelt een musical in het najaar. Iedere musical wordt drie keer opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg.
De laatste jaren hebben de musicalgroepen spetterende musicals gespeeld zoals Alice in Wonderland, Kruimeltje, Peter Pan, De Betovering van Belle en het Beest, Koning van Katoren, Sound of Music, Annie, Schrek, Pinokkio, Assepoester en The Wiz.

Doorstroom
Leerlingen die de leeftijd van 18 bereiken, kunnen doorstromen naar de jongerengroep NuRT.

Contributie
De contributie voor het RJT-lab bedraagt 300 euro per jaar (september t/m juni)
De contributie van de Woensdaggroep bedraagt 317,50 euro per jaar (september t/m juni)
De contributie voor de Vrijdag- en Zaterdaggroep bedraagt 317,50 per productie

Groepen

Vrijdaggroep-2

RJT Lab

Het RJT-lab is voor kinderen die op jonge leeftijd bij RJT zijn begonnen en liever gaan voor theater dan voor musical. Kinderen van 12 jaar die de opleiding bij RJT hebben gevolgd, kunnen auditie doen voor RJT-lab. Het RJT-lab is er ook voor nieuwe  kinderen, maar ook zij moeten auditie doen.  

Aan het eind van het cursusjaar geeft het RJT-lab een kleine voorstelling. Het is niet zo dat er het hele jaar aan deze voorstelling wordt gewerkt.

Vrijdag17:00-19:30
DSC_0065

Jessica Fuchs

Docent

email: jessica.fuchs@rijswijksjeugdtheater.nl

Jessica geeft bij het Rijswijks Jeugd Theater zangles, ze regisseert en ze schrijft. Regisseren doet zij als coach samen met de acteurs. Ze probeert het beste uit ieder individu naar boven te halen en daarnaast ook uitdagingen te bieden. Ze heeft bij het Dolfinarium shows geregisseerd met dieren. Daarnaast heeft zij stemregie gedaan en de spelers gecoacht in de bewegingen van de karakters voor de theatervoorstellingen van ‘het Zandkasteel’, bekend van tv. Jessica heeft aan de universiteit van Utrecht haar ‘Master of arts’ behaald. Ze heeft cursussen, masterclasses en workshops gevolgd bij de ‘groten der aarde’ en een regieopleiding gedaan bij de Theaterfabriek in Rotterdam.

Vrijdaggroep-2

Woensdaggroep

Kinderen van 12 jaar die wel of geen opleiding bij het RJT hebben gevolgd mogen met deze musicalgroep meedoen. Zij hoeven ook geen auditie te doen Zij spelen aan het eind van het seizoen een musical in een nog nader te bepalen theater.

Vrijdag17:00-19:30
DSC_0052

Eline Jansen

Dans

email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl

Eline werkt als dansdocent en als speldocent bij het Rijswijks Jeugd Theater. Buiten het RJT werkt ze als straattheaterartiest, denk daarbij aan steltloopacts, animatie en presentatie. Het allerleukst aan theatermaken vindt ze verwondering creëren en dat doet ze het liefst samen met bevlogen collega's. Bij het RJT zijn het de kinderen, de collega's en al die vrijwilligers samen, waardoor het voor haar zo'n fijne plek is om te werken. 

Vrijdaggroep-2

Vrijdaggroep en zaterdaggroep

Kinderen van 12 jaar die de opleiding bij RJT hebben gevolgd, kunnen auditie doen voor Vrijdaggroep en de Zaterdaggroep. Dit zijn de twee groepen die een grote musical voorbereiden. Deze worden opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg.

  Het is niet gebruikelijk dat nieuwe leerlingen direct meedoen met de Vrijdaggroep of de Zaterdaggroep, maar het komt een enkele keer voor. Er is dan een auditie voor extra instroom.

Lessen

  • We beginnen ieder jaar in september en gaan door tot eind juni. Tussentijds instromen is niet mogelijk.
  • Alle lessen worden gegeven in het gebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3a, Rijswijk
  • Het RJT-lab repeteert op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur
  • De Woensdaggroep repeteert op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur
  • De Vrijdaggroep repeteert op vrijdag van 16.30 tot 18.30 uur
  • De Zaterdaggroep op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
Vrijdag17:00-19:30
DSC_0054

Pepijn Jehee

Regie

email: pepijn.jehee@rijswijksjeugdtheater.nl

Pepijn werkt als regisseur bij verschillende groepen van het RJT.  Als kind had Pepijn de droom om de nieuwe presentator van het kinderprogramma Telekids te worden, maar deze droom veranderde na het zien van de musical Aida, toen hij in groep 5 zat. De magie van theater, daar werd Pepijn gelukkig van. Met zijn bedrijf ‘Jehee Vertelt’ ontwikkeld Pepijn familievoorstellingen en evenementen rondom verhalen uit de klassieke jeugdliteratuur en hebben zijn voorstellingen op meerdere theaterfestivals gestaan, zoals het Delft Fringe Festival & het sprookjesfestival. Op dit moment is Pepijn aan het afstuderen aan de HKU als docerend theatermaker en heeft hij stage gelopen bij Herman van Veen, Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) & Theater Totaal.

DSC_0062

Koen both

Zang

email: koen.both@rijswijksjeugdtheater.nl

Koen is zangdocent en heeft binnen Rijswijks Jeugd Theater het RJT Musicalkoor opgezet. Van kinds af aan is hij bezig met musicals. Vanaf meezingen met een video tot daadwerkelijk op het toneel staan. Uiteindelijk heeft hij een paar jaar musical gestudeerd, maar uiteindelijk toch de keus gemaakt voor muziekdocent. Daarom heeft hij de overstap gemaakt naar het conservatorium van Rotterdam en de opleiding Docent Muziek gevolgd. Koen werkt op twee middelbare scholen als muziekdocent en heeft zijn eigen bedrijfje: Both Music. Hiermee geeft hij privéles, workshops en soms treedt hij zelf op. 

DSC_0052

Eline Jansen

Dans

email: eline.jansen@rijswijksjeugdtheater.nl

Eline werkt als dansdocent en als speldocent bij het Rijswijks Jeugd Theater. Buiten het RJT werkt ze als straattheaterartiest, denk daarbij aan steltloopacts, animatie en presentatie. Het allerleukst aan theatermaken vindt ze verwondering creëren en dat doet ze het liefst samen met bevlogen collega's. Bij het RJT zijn het de kinderen, de collega's en al die vrijwilligers samen, waardoor het voor haar zo'n fijne plek is om te werken. 

vacature

Wincky Hoedt

Choreograaf

email: wincky.hoedt@rijswijksjeugdtheater.nl

Wincky is dansdocent bij RJT en heeft zijn dansopleiding gedaan bij The European School of Jazzdance/Amsterdam en het Dance Theatre of Harlem/New York. Tijdens zijn danscarrière gaf hij ook al les aan beroepsopleidingen. Zijn eigen stichting CADT (http://www.cadt.nl) overkoepelt een dansschool in Baarn: Indigo Jazz. Wincky was één van de Barry Stevens Dansers en werkte verschillende siezoenen voor Joop van den Ende. Tot zijn leerlingen behoren onder andere Adèle Bloemendaal, Angela Schijf, Karin Bloemen, Sylvana Simons, Manouk van der Meulen en Fabienne de Vries. Wincky is een gepassioneerde docent die zijn leerlingen inspireert en tot topprestaties weet te brengen.